Sonsbeek Vlotconcerten

23 juni 2019

                  Isseltaler Musikanten                  

De ‘Isseltaler Musikanten’ vierden in 2017 hun 40 jarig jubileum. Gedurende haar bestaan is de Rhedense blaaskapel uitgegroeid tot een toonaangevende kapel die gespecialiseerd is in de Böhmische Egerländermuziek. Door telkens weer gerenommeerde dirigenten aan te trekken heeft het orkest deze groei doorgemaakt en is het orkest na 40 jaar nog springlevend. Er is gebleken dat er een behoorlijke groep liefhebbers van mooie stemmige blaasmuziek is, die de weg naar de optredens van de Isseltaler Musikanten weet te vinden. Met gemiddeld 12 optredens per jaar zijn de muzikanten op de Bühne te vinden. Niet alleen in Nederland, maar ook bijvoorbeeld in Hamminkeln (Duitsland) bij feesten van de destilleerderij van de befaamde Isseltaler Kruidenlikeur. In het jubileumjaar heeft zelfs een buitenlandse reis naar Tramin in Zuid-Tirol op de agenda gestaan, waar de muzikanten twee succesvolle optredens hebben gedaan op een festival waar ook Die Innsbrucker Böhmische hebben opgetreden. Door een zorgvuldige presentatie op het podium met duidelijk aandacht voor hetgeen de concertbezoeker tegenwoordig verlangt, zijn de Isseltaler Musikanten – ook in het buitenland – graag geziene muzikale gasten.

De Isseltaler Musikanten hebben aan de oorsprong van de Arnhemse Sonsbeekvlotconcerten gestaan. In de beginjaren hebben zij een aantal zeer drukbezochte concerten gegeven in het park. De Isseltaler Musikanten staan onder leiding van Cyrille van Poucke.

www.isseltalermusikanten.nl

facebook.com/isseltalermusikanten

Werkzaamheden Apeldoornseweg 2019

Tussen eind maart en september 2019 zijn er ingrijpende werkzaamheden aan de Apeldoornseweg. Park Sonsbeek is gedurende die tijd vrijwel niet bereikbaar vanaf de Apeldoornseweg en al helemaal niet per auto. Dus wilt u het park bezoeken voor een wandeling, een evenement of een bezoek aan de horeca? Kijk dan even voor meer info bij de kop bereikbaarheid op deze Sonsbeekagenda.