Dag van de Arnhemse geschiedenis: wandeling langs historische Sint Jansbeek

16 oktober 2022

Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zijn er door heel Arnhem voorstellingen, rondleidingen, lezingen, workshops, spellen, films en wandelingen. Op deze Dag van de Arnhemse Geschiedenis vertellen historische rampen het verhaal van Arnhem. Op zondag 16 oktober organiseert het Nederlands watermuseum samen met Bezoekerscentrum Molenplaats Sonsbeek een korte wandeling langs (een deel van) de historische Jansbeek; de levensader van Arnhem. Van alle watermolens die ooit Arnhem eerste bedrijventerrein vormden zien we nu alleen nog de Begijnenmolen en de de Witte Watermolen terug. Beide molens maalden al in de 15e eeuw. De begijnenmolen werd in 1912 ontmanteld om er een viskwekerij in te vestigen en herbergt nu het Nederlands Watermuseum. De witte watermolen is de enige nog werkende molen, en produceert dankzij het water van de Jansbeek meel op 100 % duurzame wijze.
De parkgids zal tijdens de wandeling ingaan op het ontstaan en verschil tussen de Begijnemolen en de Witte Watermolen. Aan het einde van de wandeling kan de Witte Watermolen van binnen bekeken worden. Wandel je mee?
Datum: zondag 16 oktober, 11.30 uur. Duur max 45 minuten. Startpunt bij het Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28. Eindpunt bij de Witte Watermolen. Bekijk de activiteitenkalender van Natuurcentrum Arnhem voor meer informatie en geef je snel op!
 
Alle andere activiteiten zijn te vinden op www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl