Lezing Groei & Bloei

14 mei 2018

Maandag 14 mei in Molenplaats Sonsbeek

Meer Vlinders in de Tuin

Door Ineke Radstaat van de Vlinderstichting: www.vlinderstichting.nl

Van de insecten zijn dagvlinders het meest geliefd. Door hun boeiende levenswijze en de prachtige kleuren spreken ze tot de verbeelding. Het gaat echter niet goed met de dagvlinders in Nederland. Veel soorten zijn al verdwenen en de Rode Lijst met bedreigde soorten is lang.

Natuurbeheerders kunnen hun steentje bijdragen, maar ook gemeenten en waterschappen moeten bij de inrichting en het beheer van natuurgebieden rekening houden met de eisen die dagvlinders stellen.

Ook tuinbezitters kunnen veel doen voor vlinders. Door te zorgen voor voedsel voor de vlinders en ook voor voortplantingsmogelijkheden wordt de tuin een thuis voor vele kleurige fladderaars. Na deze avond heeft u flink wat tips om uw tuin om te dopen tot een vlinderparadijs.

Locatie: de lezing  wordt gehouden in Molenplaats Sonsbeek, Zijpendaalseweg 24a, Arnhem. T 026-4450660. Voor nadere informatie www.molenplaatssonsbeek.nl

Voor leden van Groei & Bloei is de toegang tot de lezing gratis, inclusief een kopje koffie/thee. Niet-leden betalen € 5,00.

Tijdstip: aanvang 20.10 uur tot 22.00 uur inclusief een pauze

Kijk voor alle activiteiten op de website: www.arnhem.groei.nl