Queen Arthur

10 september 2017

 Volksopera in Park Sonsbeek 

Het Projectkoor Arnhem/Nijmegen van GO! Opera werkt al bijna een half jaar met dirigent Roy Voogd en vocal coach Hans Scholing aan de voorbereiding van een grote operaproductie die op zondag 10 september a.s. in Park Sonsbeek uitgevoerd wordt.

Bekende opera melodieën, een feest van herkenning 

GO! Opera produceert Volksopera in de open lucht, compleet met groot koor en begeleidingsorkest. “We zingen zoveel mogelijk de originele muziek, maar de keuze bevat zoveel beroemde melodieën dat veel mensen verrast zullen zijn hoeveel operamuziek ze al kennen. De producties van GO! Opera zijn één groot feest van herkenning en verlagen de drempel voor opera, zonder plat te worden.

Beroemde aria’s, duetten en koorwerken zoals Nessun Dorma uit Turandot van Puccini tot het grootse, meeslepende Triomfkoor uit Aïda van Verdi. Iedereen neuriet het zo mee. Van Händel en Purcell tot Mozart, Verdi en Puccini: allemaal highlights uit drie eeuwen opera die een nieuwe plek hebben gekregen in de beroemde Middeleeuwse Arthur-legende. Een verhaal met een bijzondere, moderne twist, verteld door de tovenaar Merlijn. Als een behendig schaakgrootmeester neemt hij het op tegen de zwarte aartsrivaal Morgana.

Culturele samenwerking regio’s Het Gooi, Alkmaar en Arnhem/Nijmegen

Bij de uitvoeringen werken drie regionale projectkoren van GO! Opera met meer dan 100 koorzangers samen. De rol van Koning Arthur wordt gezongen door bariton Frans Fiselier. Mezzosopraan Ingrid Stijsiger is Koningin Guinevere en tenor Jeroen Bik speelt de rol van Ridder Lancelot. Het geheel wordt vanuit het verhaal van Merlijn de Tovenaar door acteur Henry Kalb verbonden tot een in alle opzichten verrassende voorstelling in een regie van Petra Andriessen.

Zondag 10 september, 15.00 uur, De Ronde Weide in Park Sonsbeek te Arnhem. Voor meer informatie en kaarten zie de website www.GoOpera.nl.