Sonsbeek Vlotconcerten

7 juli 2019

                      De JazzKids & De Pubi's                              

De jongste Arnhemse jazzmuzikanten verzameld in De JazzKids. Saxofonisten, trompettisten, gitaar, piano, bas en drums in de leeftijd van 10 tot 15 jaar spelen ‘volwassen jazzmuziek’. Composities van Duke Ellington, Cannonball Adderley en Count Basie. De presentatie doen de Kids op geheel eigen spontane wijze. https://www.facebook.com/DeJazzKids/ Jeugdjazzorkest De PuBi's bestaat uit talentvolle muzikanten afkomstig van diverse middelbare scholen uit Arnhem en omgeving. De bezetting bestaat uit saxofonisten, trompettisten, klarinet, trombonisten, piano, bas, gitaar, percussie, drums en zang. De PuBi's zijn ontstaan vanuit het educatieprogramma van de Guus Tangelder Bigband.

Ze hebben de afgelopen jaren grote bekendheid gekregen: Tijdens het 'Prinses Christina Jazz concours' in het Bimhuis te Amsterdam sleepten ze de eerste prijs in de wacht. De PuBi's gaven concerten op uiteenlopende locaties: In het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem, in Musis Sacrum, tijdens het AMZAF festival, op het podium van Luxor-Live, in Kunsthuis 13 en in BreBL in Nijmegen. Ieder jaar maakt de groep een zomertoer naar Terschelling waar concerten worden gegeven op strandpaviljoens en in de dorpsstraten van West- en Midsland.

Het repertoire loopt uiteen van swing, blues, funk en lekkere jazzmuziek. Uiteraard wordt er ook flink op los geïmproviseerd. De PuBi's staan garant voor een energiek en swingend optreden waarbij alle remmen los gaan.

depubisarnhem.ga https://www.facebook.com/De-PuBis-1481011458871782/

Werkzaamheden Apeldoornseweg 2019

Tussen eind maart en september 2019 zijn er ingrijpende werkzaamheden aan de Apeldoornseweg. Park Sonsbeek is gedurende die tijd vrijwel niet bereikbaar vanaf de Apeldoornseweg en al helemaal niet per auto. Dus wilt u het park bezoeken voor een wandeling, een evenement of een bezoek aan de horeca? Kijk dan even voor meer info bij de kop bereikbaarheid op deze Sonsbeekagenda.